Джо Байдън е приет от премиерът на Индия Нарендра Моди .Това

...
Джо Байдън е приет от премиерът на Индия Нарендра Моди .Това
Коментари Харесай

Моди прие Байдън, но медиите останаха неприятно изненадани

Джо Байдън е признат от министър председателят на Индия Нарендра Моди .Това е най-знаковата среща преди началото на форума на Г-20, но се оказа, че на нея няма да бъдат позволени публицисти, съобщи Франс прес.

Байдън " е уверен, че свободата на печата е един от жалоните на нашата народна власт ", увери представителят на Белия дом Карин-Жан Пиер съпътстващите президента репорери, които показаха недоволството си по време на полета на американската делегация към Индия.
-->
Те останаха пред вратите на резиденцията на индийския министър-председател.

Достъпът на публицистите до сходни двустранни срещи в коридорите на огромни конгреси поначало е извънредно следен и стеснен, само че рядко се случва да не бъде обезпечен безусловно никакъв.

Така нареченият пул (pool) или публицистите, упълномощени към Белия дом, които съпровождат американския президент при пътуванията му, в множеството случаи е допускан най-малко до началото на сходни срещи лице в лице, с цел да чуе няколко встъпителни изказвания, да направи няколко фотоси и да зададе въпроси.

Осемдесетгодишният демократ показва себе си като най-ревностния бранител на демокрацията и главните права и свободи на интернационалната сцена, отбелязва Франс прес.

" Налага се да съгласуваме параметрите и протокола за сходни срещи с домакина ", изясни съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан по време на диалога с недоволните представители на медиите на борда на " Ер Форс 1 ".

Той даде обещание след срещата да бъде публикувано " в детайли " и " транспарантно " прессъобщение.

През юни Моди бе признат на помпозно държавно посещаване в Белия дом.

Тогава се случи и нещо доста рядко, в случай че не и невиждано, когато хиндуисткият националистически министър председател отговори на конференция на американски публицист.

Репортерът го попита за обвиняванията в репресии против мюсюлманите и властнически уклон, отправени от редица неправителствени организации и Организация на обединените нации.

" Всяка дискриминация е изцяло несъвместима с демократичните полезности на Индия ", сподели Моди.

Впоследствие Асоциацията на кореспондентите в Белия дом излезе с изказване, в което отбрани журналистката, задала въпроса - Сабрина Сидики, от " ожесточената акция на интернет тормоз, в това число от страна на хора, свързани с индийския министър председател ", написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР